Hrvatski English Deutsch Italiano Français Русский Slovenščina Magyar Čeština Slovenčina Język polski

IZUZETNO POVOLJNO!!! 9 ha vinograda!!!

Verzija za ispis |  Pošaljite upit | 

Google mapa

ID:
z161
Mjesto :
Ilok
Kvart:
Bapska
Vrsta zemljišta:
Poljoprivredno
Površina:
89.795,00 m2
Cijena:
735.000,00 kn
(105.000,00 €)
Provizija:
2 %
Širina pristupnog puta:
Ima
Oprema:
Dozvole:
Vlasnički list:
Uredan
OPIS:
Vinograd površine 89.795 m2 na krajnjem istoku Republike Hrvatske u poznatom vinorodnom kraju, u slikovitom selu Bapska, između obronaka Fruške gore i Dunava!
Bapska se naslanja na Ilok nepreglednim vinogradima na blagim brežuljcima, koji se sade još od Ilira i rimskog doba. Od tada pa do danas vinogradarstvo i vinarstvo jedna su od glavnih gospodarskih grana ovog kraja.
Rodni vinogradi se rasprostiru ponad Dunava, u očuvanom okolišu, sa 30-ak kilometara vinskih cesta, malih vinarija i kušaonica, građevina (atraktivni stari podrumi ispod dvorca Odescalchi ) i starina, na krajnjem hrvatskom istoku, tik uz granicu Europske unije.
Iločko vinogorje daje više kvalitetnih vina. Iločki traminac poznat je u cijelom svijetu i dio je vinoteke engleskog dvora, a tu su i graševina, pinot bijeli, rajnski rizling, chardonay, frankovka i dr. Brojna iločka vina nekad i danas svojom kvalitetom osvajaju medalje i nova tržišta. Sve je više i manjih, kvalitetnih vinarija udruženih u „Iločku vinsku cestu“ koja u samom naselju i okolici pruža mogućnost kušanja vina i domaćih narezaka te obilaske podruma.
Vrhunska loza: 80% zastupljenosti graševine, a ostatak čine traminac, cabernet sauvignon i silvanac zeleni.
Vinogradi su na tri lokacije, razmješteni u radijusu od cca 1,5 km.
CIJENA: (210.000) 105.000 EUR-a!