Hrvatski English Deutsch Italiano Français Русский Slovenščina Magyar Čeština Slovenčina Język polski

Cres: zemljište sa strujom i vodom, 4 €/m2, mogućnost gradnje!

Verzija za ispis |  Pošaljite upit | 

Google mapa

ID:
z152
Mjesto :
Mali Lošinj
Kvart:
Punta Križa
Vrsta zemljišta:
Poljoprivredno
Površina:
40.267,00 m2
Cijena:
1.120.000,00 kn
(160.000,00 €)
Provizija:
2 %
Širina:
240
Dužina:
330
Širina pristupnog puta:
5
Oprema:
Struja, Voda, Udaljenost od mora: 1500 m
Dozvole:
Vlasnički list:
Uredan
OPIS:
Zemljište na južnoj strani otoka Cresa, udaljeno 1,5 km od mora.
Romboidnog oblika, na ravnom terenu, sa priključkom vode i strujom. Dio zemljišta raskrčen, a drugi dio pod šumom.
MOGUĆNOST GRADNJE OBJEKTA!
Punta Križa je pravi nacionalni park bogate flore i faune, zelenila, pravih mediteranskih pejzaža: borici, zelene livade (kojima znade prošetati stado jelena lopatara, a najčešći su i fazani, zečevi i divlje patke), bisernomodro more, izuzetno bogato ribljim vrstama, kao i jednom od najvećih kolonija dupina u Jadranu (oko 150 jedinki). Duboke i zaštićene uvale mame svojom intimnošću i sigurna su zaštita brodicama.
Punta Križa je nizak, valoviti predio savršenog mira, s tri strane omeđen morem. Od vrhova se ističu Maslovnik, tek 80 mnm, Ciprijan 74 mnm, te najviši vrh Vela Straža na prijelaznom području prema susjednom Osoru.
Obale su izrazito razvedene, naročito na jugoistoku gdje mnoštvo uskih, a duboko u Cres uvučenih uvala tvori velik broj malih poluotoka zbog čega je obalna linija s obzirom na površinu kopna vrlo velika. Zapravo, ovdje je jedna od najrazvedenijih obala na Jadranu i svakako najrazvedenija na Cresu.
Neke od većih uvala su: Majiška, Kaldonta, Martinšćica, Galbočica na zapadnoj strani, Veli žal, Jadrišćica, Baldarin, Meli na južnoj, Vlaška, Veli Zakijac, Kolorat, Majička, Ul, Vrč, Vela Javorna, Toverašćica na istočnoj strani.
Najveće među njima su Jadrišćica duga 2 km, a široka od 100 do 400 metara i na čijoj istočnoj obali je zaseok Pogana, Majička te Ul, na čijem kraju je i istoimeni zaseok sa svega tri - četiri kuće.
SNIŽENA CIJENA: (201.000) 160.000 EUR-a!