Hrvatski English Deutsch Italiano Français Русский Slovenščina Magyar Čeština Slovenčina Język polski

RINKOVEC: EKSKLUZIVNO, ETNO KUĆICE

Verzija za ispis |  Pošaljite upit | 

Google mapa

ID:
k993
Mjesto :
Bednja
Kvart:
Rinkovec
Ukupna površina:
80,00 m2
Površina okućnice:
3.636,00 m2
Cijena:
630.000,00 kn
(90.000,00 €)
Provizija:
2 %
Broj etaža kuće:
Prizemnica
Tip Objekta:
Samostojeća
Broj soba:
3
Grijanje:
Klasično grijanje
Oprema:
Terasa, Stolarija: Drvena
Šupa: U objektu
Parking: Više mjesta
Dozvole:
Vlasnički list:
Uredan
OPIS:

IDILA - 3 drvene, etno kućice sa jezercem, mostićem, bunarom i potokom, na jednom od najljepših dijelova Varaždinske županije, nadomak Trakošćana i 58 km od Zagreba (Jankomir/Gajnice)!

Prelijepa okućnica površine 3.636 m2, u potpunosti ravna: jezero je stari tok rijeke Bednje. Parcela je sa južne strane omeđena novoreguliranim tokom Bednje, a sa sjeverne strane malim potočićem.

Priključak struje i vode (nisu provedeni u sve kuće).

Idealna lokacija za privatne potrebe, ali i za više oblika ruralnog turizma (s naglaskom na očuvanje etno baštine, uz uključivanje OPG-a i sl.);  u 2 kuće nalazi se impresivna zbirka narodnih nošnji iz ovog kraja i praktičnih predmeta starosti i do 300 godina!

Imanje se godinama koristilo za terensku nastavu djece i odraslih, kao redovita destinacija školskih, vrtićkih i drugih skupina za razgledavanje zbirke brižljivo skupljanih etnoloških predmeta iz zavičajne zbirke, za zabavne i poučne sate u očuvanoj, autohtonoj sredini, uz upoznavanje s biljnim svijetom i životinjama koje obitavaju na tom području, poput dabrova, koji nedaleko od etnoimanja imaju svoje stanište. 

Provođena su i događanja u sklopu programa Dolinom Bednje, u koji su uključene udruge umirovljenika i srodne udruge, koristilo se i za snimanje glazbenih spotova. Živopisno imanje pokraj rijeke Bednje sadrži mnoge zanimljivosti, od originalno uređene etno sobe do raznog alata, suđa, razne opreme i predmeta koje je nekad svako zagorsko kućanstvo koristilo u svakodnevnom životu.

Kuće su građene hrastovim daskama debljine od 8-15 cm.

Nekretnine se prodaju opremljene i namještene u postojećem stanju!

KUĆA 1, površine 28 m2: uređen prostor za korištenje površine 20 m2 sa galerijskom spavaćom sobom površine cca 8 m2 i vanjski WC

KUĆA 2, površine 24 m2:
- stara kuća koja je preseljena na ovu lokaciju
- izložbeni prostor, etno zbirka 7,8 m2
- vanjsko spremište 3,5 m2
- potkrovlje 13,44 m2

KUĆA 3, površine 26 m2:
- kuća u fazi uređenja
- prizemlje 23 m2
- galerija
- sanitarni čvor 3 m2